MARANJA YOGA

Kurs i Medisinsk Thai massasje

med Spiros  


Dato for første semester er 18 jan- 24 mai 2023


Wat Pho massasje er en av de mest høyt ansette, dypt virkende og spesialiserte massasjebehandlinger i verden. Dens egenskaper og helbredende krefter er helt unik.  Mottar du behandling fra noen som er opplært av Wat Pho-kyndige, kan du være sikker på at du merker forskjellen.Kurset går over ett semester av gangen. Hvert semester er fordelt på 16 onsdager kl.17-19. Prisen er kr 5000 per semester. Pris for deltagere ved Maranja Yoga er 3500 kr.


Du vil lære det grunnleggende i Wat Pho massasje behandling, ved å fullføre de to første semestrene. Du får da et sertifikat på fullførte 64 timer. På dette stadium er det anbefalt å tilby behandlingen til venner og bekjente, for å praktisere ferdighetene.


For å fordype din ferdigher, vil du kunne ta to semester i tillegg, som vil være på totalt 86 timer. Du vil nå kunne tilby behandlingen og motta betaling for din tid.


Wat Pho Thai massasje krever minimum 150 timer for å kunne jobbe med dette, som du vil oppnå ved å delta på totalt 4 semester.  


Du kan melde deg på ett semester av gangen.


Thai massasje deler røtter med Auyrveda og yoga, så det er anbefalt å følge en yogaklasse (gratis) på onsdager kl.19.30-21.00. Denne klassen er et tilbud til deg som ønsker å utvikle riktig pust, fokus og fysisk utholdenhet, som er absolutt nødvendig for utførelse av Medisinsk Thai massasje.


Spiros har praktisert Thai massasje siden 1995 og ble sertifisert terapeut fra det anerkjente Wat Pho tempelet i 1998 i Thailand.Les mer om medisinsk Thai massasje her:


Det finnes to former for Thai massasje: «Kongelig Thai massasje og «Folkelig Thai massasje».


Kongelig eller medisinsk Thai massasje var i utgangspunktet forbeholdt palasser og helsesentre.  Under en kongelig/medisinsk

Thai massasje bruker healeren hovedsakelig fingertuppene for å påføre akupressur på energi linjer kalt «Sen».


Disse linjene er energibaner som går på kryss og tvers gjennom hele kroppen og som


«Folkelig Thai massasje» er litt annerledes og praktiseres tradisjonelt sett på landsbygda i Thailand.  Under denne massasjen bruker terapeuten hendene, albuene, knærne og til og med føttene for å påføre trykk, massasje og lindre smerter.


Folkelig Thai massasje praktiseres i nesten alle landlige husholdninger.  Barn blir ofte opplært i teknikkene, slik at de kan hjelpe de verkende musklene til foreldre og besteforeldre, etter en lang dag i rismarkene.  Selv om de kanskje ikke har kjennskap til teorien i akupressur, vet de hvordan de skal trekke, skyve og «trå» på de ulike delene av kroppen, for å berolige musklene til sine hardtarbeidende familiemedlemmer.


Det er den folkelige Thai massasje formen mange relaterer til når man sier «Thai massasje, men på dette kurset er det den Kongelige/medisinske massasje formen som læres.


Wat Pho Thai massasje inkluderes også alle de essensielle strekkene i folkelig Thai massasje, bortsett fra enkelte varianter, som feks å «gå» på ryggen til klienten.Wat Pho var et senter for medisin i Bangkok før det ble etablert som et tempel på 700-tallet og fikk navnet Wat Phodoram.  Det forble Wat Phodoram til 1801 da kong Rama I restaurerte, utvidet og omdøpte tempelet til Wat Chetuphon;  uformelt ble det referert til som Wat Pho.


Frem til i dag er Wat Pho det nasjonale hovedkvarteret for bevaring og undervisning av tradisjonell thailandsk medisin og massasje.

Å bli tildelt et sertifikat fra Wat Pho blir ansett som en meget høy anerkjennelse for massasjeutøvere i Thailand.


Hver Thai-behandling begynner, som den har gjort i århundrer – med at terapeuten sier en «wai khru» (bønn) for å takke lærerne sine og be om hjelp til å helbrede klienten.  


«Medisinkongen» Chiwaka Komparaphat sies å ha introdusert buddhistiske munker til Ayurveda-behandling rundt det 5. århundre f.Kr. Inkludert var urtemidler, massasjeterapi, yoga og meditasjon. Chiwaka (Jīvaka) var Buddhas personlige lege


Dr. Jivaka, tilskrives mye av æren for å ha oppdaget 72 000 «Sen Energy Lines» i kroppen  (som er grunnlaget for Thai Tradisjonell Massasje) og mange urtemedisin-oppskrifter, for å nevne noe.


Sentralt i konseptet med medisinsk/tradisjonell Thai massasje er frigjøringen av den vitale livskraften kalt «Lom» ved å stimulere de usynlige energibanene kalt 'Sen' for å fjerne blokkeringene, på samme måte som kinesiske meridianer stimuleres av trykk til å justere en persons 'qi' eller livsenergi.


I mange århundrer spilte buddhistiske munker rollen som healere fordi de hadde tilgang til denne kunnskapen, og folk gikk til templet for å søke lindring fra sine fysiske plager.


Tradisjonell Thai Massasje" ble skrevet inn på «The Representative List of the Imtangible Cultural Heritage of Humanity» 12. desember 2019.