MARANJA  YOGA

   YOGA     

QIGONG    TAI CHIINSPIRASJON

"Nature does not hurry, and yet everything is accomplished"   Lao TzuMå jeg være myk i kroppen for å begynne med yoga?

Du trenger ikke å være myk for å begynne med yoga. Klassisk yoga kan gjøres av stort sett alle, i alle aldre. I mine yogaklasser legges det vekt på å la kroppen få tid til å åpne seg gradvis og bli mykere. Du oppmuntres til å ha en åpen og nysgjerrig holdning i din yogapraksis. Slik blir du kjent med begrensningene på en vennlig måte og får samtidig tillgang på nye indre ressurer.


Kan jeg gjøre yoga med dårlig rygg? La din yogalærer få vite om du har spesielle plager som du skal ta hensyn til. Hopp over øvelser eller gjør dem i en lettere utgave om du trenger det. Læreren vil kunne hjelpe deg med dette om du har sagt ifra på forhånd. Mange erfarer at de får det bedre i rygg og nakke ved jevnlig yogapraksis.


Hva skal jeg ha på meg? I yogarommet er det velkomment med myke klær og bare føtter. Er det noe jeg trenger å ha med? Vi har alt utstyr som trengs. Ta eventuelt med håndklede hvis du vet at du svetter mye og vennligst la yogarummet være en parfymefri sone av hensyn til de på matten ved siden av.


Trenger jeg å forberede meg til yoga? Det er lurt at det har gått ca 2 timer fra du har spist et stort måltid til du gjør yoga. Kom gjerne 10 minutter før kursstart så klassen kan starte presist. Velkommen!Tilbakemelding fra yogadeltagere:


Yoga gir meg et pusterom der ingenting annet enn min egen kropp og mitt eget sinn er i fokus. Når jeg gjør yoga, slipper jeg for en stakket stund alle vanskelige tanker og bekymringer, og bare er. Det forbauser meg stadig hvor balansert og avslappet jeg blir etter yogaen, fysisk som psykisk. Yoga er virkelig luksus.» -Tor K. Haugen, IT-utvikler


Yogatreningen har vært til stor hjelp i arbeidet med å bli frisk fra en spiseforstyrrelse. Det er spennende å bli kjent med sine egne begrensninger og potensialer, mentale så vel som fysiske. Yogatreningen er en gave jeg gir meg selv!» -Ingunn Zochowski, student


Endelig en form for fysisk trening jeg synes er gøy og hvor jeg opplever mestring. Jeg liker veldig godt fokus på at hva man klarer er forskjellig fra dag til dag. Middagshvilen etter dagvakt er bytta ut med en avspenning og jeg blir mye mer opplagt og glad enn å sove enn time på sofaen. Yoga gir meg inspirasjon til å oppdage nye sider ved livet. -Gro Thorsberg, sykepleier


Ved å praktisere yoga regelmessig blir bevisstheten større og likegyldigheten mindre. -Svein Bjercke, snekker


Om Yoga Thai Massasje terapi: “ En av de beste massasjer jeg har fått! Jeg ble massert og strukket i ulike yoga stillinger, liggende og sittende. All stress og spenning bare rant av. Jeg opplevde å bli tatt vare på med nærvær og varme og samtidig opplevde jeg hans profesjonalitet som en trygg ramme rundt det hele. Jeg kjente knapt at han pustet, kun de varme hender som fikk min rygg til å bli helt myk og levende. Fantastisk! Susanne , førskolelærer


Anbefalt litteratur for de leseglade:


“NÅ, tilstedeværelse i hverdagen” skrevet av Michael de Vibe og Ragnar Karem Denne enkle, vakre boken åpner oss for livet i dette øyeblikket og gjør hverdagen mer sanselig og levende. Varierte dikt, bilder og små konkrete øvelser trener vår tilstedeværelse og gir næring til sjelen. Anbefales varmt fra yogalæreren! Fås kjøpt i bokhandel eller på nett.


Yoga.tantra og meditasjon I min hverdag ” Yogaøvelser og filosofi (lett lest) Swami Janakananda: (Denne boken har gode yogaprogram)


“Some still want the moon, a womans introduction to Tantra Yoga av Vimala McLure: (en vakker guide på den indre reise)Bøker og lydbøker for spesielt interesserte:

"The yoga matrix"  og "The mirror of yoga" av Richard Freeman (bok/cd). “Yoga for depression” av Amy Weintraub(bok). “Emotional Yoga” av Bija Bennett(bok).   “Yoga wisdom” (bok/cd) av Georg Feuerstein ”Hatha Yoga Pradipika” av Swami Muktibodhananda.  ”Frihet i fødselen” ,Yoga for gravide av Parvati Farestveit: (en praktisk bok med gode yoga programmer for før og etter fødsel) Selvutvikling Pema Chødrøn: ”When things fall apart”(bok -god støtte i vanskelige tider) og “ Getting unstuck” (bok/cd). Clarissa Pinkola Estees: “Kvinner som løper med ulver” Thomas Moore: “Care of the soul” og “The dark night of the soul”